Työnantajalla on nykyään oikeus saada Kelalta perhevapaakorvausta. Korvaus maksetaan äidin työnantajalle ja sen tarkoitus on kattaa kustannuksia, joita koituu naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta. Kyseessä on kertakorvaus ja se on suuruudeltaan 2500 euroa synnytystä tai adoptiota kohden.

Oikeus korvaukseen on niissä tilanteissa, joissa ensimmäinen äitiysrahapäivä tai adoptioäidin vanhempainvapaapäivä on 1.4.2017 tai sen jälkeen. Korvauksen saamiseen on kuitenkin myös muutamia edellytyksiä:

  • Työnantaja maksaa työntekijälle palkkaa perhevapaan ajalta ja sitä maksetaan vähintään kuukauden ajalta. Oikeus korvaukseen on myös silloin, jos työnantaja maksaa äidille palkan ja vanhempainpäivärahan erotuksen
  • Työntekijän työsuhde on kestänyt vähintään kolme kuukautta ennen päivärahakautta
  • Työsopimus on tehty vähintään vuodeksi. Vuoden määräaika voi täyttyä myös yhteenlasketuista määräaikaisista työsuhteista
  • Työntekijän työaika ennen perhevapaan alkamista on ollut vähintään 80 % alan säännöllisestä kokoaikaisesta työajasta. Jos työntekijä on ennen vapaan alkamista ollut kokoaikaisesta työsuhteestaan hoitovapaalla, opintovapaalla tai osasairaus- tai osakuntoutusrahalla, katsotaan työaikaehto myös silloin täyttyneeksi.

Korvausta voi hakea Kelalta, kun palkkaa on maksettu vähintään kuukauden ajalta, mutta hakemus tulee tehdä viimeistään kuukauden kuluessa vanhempainpäivärahakauden päättymisestä. Palkanlaskennan yhteyshenkilösi Mikkelin Tilitoimistossa muistuttaa sinua, kun perhevapaakorvauksen hakeminen on ajankohtaista. Teemme halutessasi kaikki työntekijöidesi vanhempainvapaisiin liittyvät hakemukset Kelalle yrityksesi puolesta. Kysy lisää omalta yhteyshenkilöltäsi Mikkelin Tilitoimistossa!

Mari Romo, palkkahallinnon asiantuntija PHT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.